Cum va pregatiti pentru o videoconferinta pe internet

Postat de Andrei Boiu la Mie, 02/12/2020 - 23:39
videoconferinta

Videoconferintele sunt din ce in ce mai populare, fie ca vorbim despre munca in sine, educatie sau divertisment. Drept urmare, daca sunteti in postura de a transmite imagini, sunt cateva lucruri simple despre care este bine sa stiti.

Asigurati-va ca puteti avea un spatiu intr-o camera unde sa nu fiti deranjati dar sa aveti la indemana cat mai multe lucruri. Camerele obisnuite nu sunt esentiale, puteti alege bucataria, o logie sau un balcon. Important este sa puteti sa va izolati de ceilalti atat timp cat trebuie sa nu fiti deranjati de zgomotele celorlalti sau sa fiti distrati de ei. Desi v-ar putea place sa va filmati langa biblioteca, este mai bine sa va aflati in spatele unui fundal simplu, de culoare cat mai deschisa si uniform, alb de preferinta. Daca faceti prezentari, pregatiti materialele pe calculatorul de pe care lucrati sau pe caietul, panoul, tabla de pe care veti lucra si la care veti arata.

Trebuie sa ii auziti usor pe ceilalti si ei sa va auda. Nu uitati ca o minima izolare fonica este utila daca nu folositi castile, desi va recomand acest lucru. Exista casti bluetooth destul de bune pentru a acoperi intregul necesar de auditie si transmisie a vocii dumneavoastre. In acest fel evitati sa ii deranjati pe cei langa care va aflati si auziti mult mai bine totul. Puteti sa achizitionati un microfon separat, cu plasarea pe masa, dar daca nu aveti loc investiti in casti bune bluetooth, compacte, pentru telefoane. Asa puteti sa va si deplasati cand aveti nevoie iar auditia va fi la fel de buna pentru toti cei din videoconferinta si ei va vor auzi clar.

Nu investiti intr-o camera prea scumpa. Asigurati-va ca aveti un iluminat bine pus la punct. Chiar daca o camera mai buna ofera o imagine mai buna si merita, iluminatul uniform asigura cele mai bune rezultate. Folositi iluminatul incaperii dar adaugati si o lumina suplimentara care sa cada din directia camerei catre fata dumneavoastra, fie din aceeasi directie fie usor de sus. O veioza flexibila, articulata, poate oferi avantaje serioase, mai ales daca iluminatul este cu led-uri si lumina este alb neutru sau alb rece.

Reteaua buna este esentiala. Daca aveti posibilitatea sa va conectati prin cablu este cel mai rapid si sigur. Daca nu aveti aceasta posibilitate, asigurati-va ca faceti o retea locala partajand conexiunea de pe telefonul mobil sau folositi reteaua Wifi. Asigurati-va, insa, ca aveti un semnal foarte bun. Cand conferinta va incepe, situatia conexiunii se va inrautati mult iar daca partajati o retea Wifi cu multe persoane din locuinte care se joaca sau descarca materiale frecvent, este cel mai bine sa folositi alta retea, eventual cea de pe telefonul mobil.