Necesitatea etansarii canalelor pentru cabluri in cladiri

Eficienta energetica a cladirilor, indiferent de destinatie dar cu precadere pentru cele de locuit si comerciale, nu depinde doar de gradul de izolare conferit de anvelopa sau invelisul cladirii, usi si fereste, ci si de orice element de constructie. Daca pana in acest moment preocuparea s-a centrat pe spatiile care produc cele mai mari pierderi de caldura, este oportun sa discutam si de cele mai putin evidente dar semnificative: canalele pentru cabluri, fie ele ingropate sau aparente pe zidarie.

Utilitatea e-mail-ului in societate

Cand ne gandim la un e-mail avem in vedere, cel mai adesea, un serviciu pe care il folosim in functie de necesitate si care este incomod doar atunci cand nu functioneaza asa cum ne asteptam. E-mail-ul este insa atat un avantaj cat si o vulnerabilitate, aspecte pe care este bine sa le consideram in acelasi timp.

Pompele electronice pentru instalatii de incalzire

Pompele sunt componente esentiale ale unui sistem de incalzire centralizat modern. Alaturi de centrala termica, calorifere si sistemele de reglare a circulatiei apei de incalzire, pompele realizeaza o deosebit de importanta functiune, aceea de transport. Desi poate parea un dispozitiv banal, pompa este o componenta de care depinde eficienta sistemului si confortul in utilizare iar noile generatii de pompe ofera importante avantaje pe care le voi prezenta mai jos.

Functionarea robinetelor cu cap termostatat pentru calorifere

Robinetele cu cap termostatat pentru calorifere sunt componente necesare ce asigura confortul si flexibilitatea unei instalatii de incalzire cu apa calda, indiferent daca avem in vedere un sistem centralizat sau unul cu centrala proprie. Cu toate acestea, este bine de stiut in ce fel indeplinesc aceste obiective si, mai ales, cum ne dam seama daca ele nu isi mai indeplinesc functia.

Cresterea capacitatii masinilor automate de spalat rufe

Capacitatea masinilor de spalat este un detaliu important ce, alaturi de dimensiuni si posibilitatile de stoarcere, influenteaza semnificativ decizia achizitiei. Avand in vedere ca multe masini de spalat rufe ce erau anterior marcate ca putand curata 6 kilograme de rufe, este interesant de vazut cum s-a putut ajunge la 8 kilograme si ce relevanta are acest lucru pentru achizitie.

Pagini